LASTENTANSSI

Lastentanssin ja esibaletin tunneilla harjoitellaan tanssillista ilmaisua musiikin, tanssileikkien ja varhaisbaletin avulla, joiden kautta lapsi oppii tiedostamaan ja hallitsemaan kehonsa liikkeitä paremmin.

BALETTI

Opetus pohjautuu baletin tekniikan perussääntöihin tanssillista ilmaisua unohtamatta. Taiteen perusopetuksen mukainen säännöllinen tavoitteellinen opetussuunnitelma.

JAZZTANSSI

Energiaa, rytmiä ja liikkuvaa tanssia. Tunneilla harjoitellaan jazztanssin tekniikkaa, askelkuvioita ja tanssisarjoja huomioiden jazztanssille ominaiset piirteet mm. kehon keskus lähellä maata, kehon eri osien eristäminen toisistaan sekä rytmin vaihtelu. Huomiota kiinnitetään myös ryhtiin, venyvyyteen, lihaskuntoon ja ilmaisuun. Musiikki tunneilla painottuu jännittäviin rytmeihin. Lyrical jazz (edistyneille) tanssityyli ottaa vaikutteita myös baletista ja nykytanssista. Tunnelatausta vaativat tanssisarjat kehittävät tanssijan ilmaisu- ja heittäytymiskykyä.
NYKYTANSSI

Tuntien teemoina ovat painovoimalla leikittely (balance - off-balance), lattiatasossa työskentely ja liikkeen virtaavuus. Tilassa ja tasoissa liikkuvien vauhdikkaiden ja humorististenkin tuntisarjojen lisäksi keskitytään improvisaatioon yksin ja ryhmässä. Lattiatasossa liikkuvissa sarjoissa haetaan voimaa ylävartaloon ja käsiin.


BREIKKI

Break dance on top rockeista, hullusta flowsta sekä puhtaista floor workeistä ja foot workeistä foundationista ja monesta muusta kokoontuva tanssimisen muoto. Hip hop kulttuurin osa, joka saa pään pyörälle ilman päihteitä ! Aloittavan oppilaan tulee olla vähintään 6vuotta täyttänyt.

SHOWTANSSI

Showtanssi on monipuolinen esittävän tanssin laji, jonka juuret ovat jazztanssissa. Showtanssissa otetaan vaikutteita monista tanssilajeista, kuten esimerkiksi discotanssista, afrotanssista, nykytanssista ja streetistä. Tunneilla opitaan tanssin peruselementtejä, joihin sisältyy mm. pyörimiset, askelikot ja hypyt. Ominaista showtanssille on tilassa liikkuminen ja monipuolinen tasojen mm. lattiatason, käyttäminen. Tunteen ilmaiseminen ja tarinan kertominen tanssin keinoin saavat showtanssin tuntumaan ja näyttämään esitykseltä, eli showlta!

TANSSITEATTERI

Tanssiteatteritunneilla pääpaino on ilmaisussa ja tunneilla tehdään tanssi-, teatteri - ja improvisaatioharjoitteita. Tanssisarjoissa eläydytään erilaisiin rooleihin ja tunnelmiin ja käytetään apuna tekstejä, erilaisia musiikkityylejä ja rekvisiittaa. Tärkeintä on rohkaista oppilaita heittäytymään. HUOM! Tunnille osallistuminen edellyttää väh.1 x vko jonkin tanssilajin tuntia.

Laajan oppimäärän syventävien opintojen oppilailla ovat omat tanssiteatterin harjoitustunnit produktiokohtaisesti ja tätä kautta he pääsevät laajentamaan osaamistaan myös näyttelemisen, musiikin, puvustuksen ja lavastuksen maailmaan. Tanssiteatterin tuotoksia ovat olleet mm. 2014 Tampere Filharmonian joulusatu, 2012-2013 Luokkaretki kuuhun -tanssiteos yhteistyössä TampereRawn kanssa Tampere-talossa ja Kuopio Tanssii ja Soi Festivaaleilla, 2010 Jummikadun taitokisat ja kaljupäinen kissa yhteistyössä Jummi Jammi -orkesterin kanssa, 2008 Pekka Töpöhäntä urheilukilpailuissa.
STREET/HIP HOP

Vauhdikas tunti jossa harjoitellaan katutansseille ominaista tyyliä liikkua, tehdään erilaisia tanssisarjoja sekä harjoitellaan perusakrobatiaa.
AIKUISBALETTI

Aikuisbalettitunneilla ei aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Tunteja on nyt myös kaksi kertaa viikossa, jolloin voit käydä jompana kumpana päivänä viikossa tai vaikka molempina. Aikuisbaletissa tanssitaan jokaisen lähtökohdista käsin ja huumoria unohtamatta. Erinomainen tanssillinen kehonhuoltotunti.Kuva: Aamulehti

KARAKTERI
Klassisen baletin oppilaat tutustuvat kausittain myös karakteritanssiin, jolle on ominaista erilaisista kulttuureista periytyneet kansantanssit ja eri maanosien etniset tanssit.SIRKUS

Tunnit sisältävät eri sirkuslajeja mm. jongleerausta, tasapainoilua, vanteita, ilma-akrobatiaa, taikuutta ja klovneriaakin. Pääpaino lajiharjoittelussa on permanto-, pari- ja ryhmäakrobatiassa. Ohjauksessa korostetaan sirkustaitojen lisäksi elämyksellistä sirkusmaailmaan tutustumista ja mikä tärkeintä, hauskanpitoa. Ennakkotaitoja ei tarvita vaan jokainen aloittaa sirkusmatkansa omalta tasoltaan ja löytää sirkustähteyden itsestään omalla tavallaan.WORKSHOPIT JA INTENSIIVIJAKSOT


Lisäksi kausittain vaihtelevia workshopeja ja intensiivijaksoja mm. akrobatia, nykytanssin lattiatekniikka, steetin ja breikin syventävät, pilates, asahi, afro dance.
   
Päivitetty 28.8.2016
©
Terhi Mäkinen