Elina Berg, rehtori
tanssipedagogi
jazztanssi, baletti ja tanssiteatteri

Tanssin opetustyö sekä jatkuva opiskelu lukuisten ulkomaisten ja kotimaisten opettajien johdolla eri tanssityylien ja didaktiikan kursseilla viitoittivat tanssin Elinan elämäntavaksi. Oman jazztanssiryhmän teokset, monet hyvin menestyneet koreografiat kilpailuissa ja ennen kaikkea innokkaat oppilaat ovat motivoineet myös opettajaa. Kokemusta opetustyöstä onkin kertynyt yli 25 vuotta. Pirkanmaan tanssiopiston rehtorina Elina on toiminut vuodesta 2004 ja toimii myös laajan oppimäärän jazztanssi- sekä tanssiteatteriryhmien opettajana. Elina on suorittanut rehtori- ja koulutusjohtamisen opinnot Jyväskylän yliopistossa. Hän on Suomen Tanssitaiteilijaliiton hyväksymä opettaja ja Pirkanmaan Tanssiopisto kuuluu myös Suomen Tanssioppilaitosten liittoon sekä daCi:iin (Dance and the Child International).

Elinalla on takanaan myös pitkä ura viestintä- ja markkinointitehtävissä liike-elämän palveluksessa. Hänellä on tanssiopintojen ohella usean vuoden musiikkiopinnot, teatteri- ja tanssiopintoja Teatterikorkeakoulun Täydennyskoulutuskeskuksessa sekä psykologian, filosofian ja tiedotusopin opintoja Tampereen yliopistossa.


   

Irmeli Lehtinen,balettipedagogi
(Balettikoulu Irmeli Lehtinen 1974-2004)
baletti, karakteritanssi


Irmeli on opettanut lukuisia tanssijan alkuja jo 35 vuoden ajan Lempäälässä. Hän itse aloitti Tampereella Liisi Hallaksen oppilaana, jonka jälkeen työskenteli tanssijana Tampereen Teatterissa ja muualla ympäri Suomea. Sitten tie vei ulkomaille ja Irmeli esiintyi usean vuoden ajan Ranskassa ja Saksassa eri tanssiryhmissä. Veri veti sittemmin takaisin Suomeen, hän jatkoi tanssiopintojaan edelleen ja suoritti tanssinopettajan tutkinnon. Vuonna -74 perustettiin Balettikoulu Irmeli Lehtinen Lempäälään, jonka jälkiä Pirkanmaan Tanssiopisto Elina Berg on jatkanut vuodesta 2004. Irmeli on erittäin pidetty opettaja ja toimii baletin sijaisopettajana ja aikuisbaletin opettajana.


   

Outi Vilonen
balettipedagogi
baletti, karakteritanssi, teatteritanssi


Outilla on takanaan pitkä ura niin opettajana, koreografiana kuin tanssijanakin. Hän on suorittanut diplomin Hollannissa Brabants Conservatoriumissa sekä opiskellut mm. Moskovassa ja Tallinnassa. Hän on toiminut tanssijana mm. Aurinkobaletissa, Tanssiteatteri Danscossa ja useissa teattereissa sekä tehnyt koreografioita monissa teattereissa ympäri Suomea ja lukuisia myös TV:lle. Outi on oman aikaisemman balettikoulunsa lisäksi tullut tutuksi monille tanssin opiskelijoille opetustyönsä kautta. Outi on palkittu v.2016 Balettipedagogit ry:n myöntämällä nimikkopalkinnolla.


   

Satu Lankinen
tanssinopettaja AMK
baletti, lastentanssi, nykytanssi, jazztanssi

Satu on vahvan baletin pohjan omaava tanssin monitaituri, joka on saanut tanssijan ammatillisen koulutuksen Turun Konservatoriossa sekä tanssinopettajan koulutuksen Turun Ammattikorkeakoulussa. Opintojen jälkeen hän on työskennellyt molemmissa tehtävissä useita vuosia samalla suunnalla. Pirkanmaan Tanssiopistolla Satu on opettanut syksystä 2009.


   
Sonja Pälli
tanssinopettaja AMK (2017)
baletti, jazztanssi, nykytanssi


 

 


Sonja viimeistelee parhaillaan opintojaan Oulun seudun ammattikorkeakoulussa tanssinopettajan koulutusohjelmassa. Tanssijaksi hän on valmistunut Tampereen konservatorion ammatillisesta koulutuksesta. Vuosina 2015-2016 Sonja opiskeli Escola Superior de Danca:ssa Lissabonissa. Tanssijana työskentelemisen hän kokee tukevan myös opettajuutta. Tanssitunneilla Sonja haluaa kannustaa jokaisen omaa luovuutta ja taiteilijuutta unohtamatta vahvaa perustekniikkaa. Tunneilla harjoitellaan tosissaan ja ennenkaikkea nauttien tanssin mukanaan tuomista elämyksistä.


   
Henna-Riikka Seima
tanssinopettaja AMK
street/hip hop


 

 


Henna-Riikka on valmistunut tanssinopettajaksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta ja liikunnanohjaajaksi Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta. Hän kouluttautuu jatkuvasti myös New Yorkissa. Street- ja showlajeista on opetuskokemusta on kertynyt lähes 10 vuoden ajalta eri puolilta Suomea. SM-kisoista on menestystä tullut sekä tanssijana että koreografina mm. 2004 kultaa ja 2009 hopeaa Hip hop muodostelmasarjassa ja 2009 hopeaa Performing Arts ja Disco dance muodostelmissa. Henna-Riikka on innostava opettaja ja ottaa mielellään opetukseen vaikutteita myös muista tanssilajeista. Hän pitää tärkeänä perusteiden hallintaa ja samanaikaisesti tanssijoiden kannustamista kohti omaa persoonallista tanssityyliä.


   
Eemi Söderström
tanssinopettaja
breikki
 

 


Eemi Söderström on pitkän linjan breikkari. Hän on tanssiopiston omia kasvatteja ja jatkaa ’oppi-isänsä’ Jimi Kettusen jalanjäljissä korostaen opetuksessaan sulavaliikkeistä tyyliä ja musiikin merkistystä. Kokemusta opetustyöstä Eemillä on kertynyt yli viiden vuoden ajalta. Eemi esiintyy aktiivisesti myös Cosmic Lizard Squad ryhmän kanssa.


Tanssiopiston pitkäaikainen breikin opettaja Leo Mäkinen viettää lukuvuoden 2016-2017 breikin jatko-opintojen parissa Ruotsissa.


   
Manu Uimi
tanssinopettaja AMK
show
 

 


Manu on valmistunut Oulun ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi. Hän on toiminut opetustyön ohella tanssijana erilaisissa produktioissa sekä kokenut myös Suomen mestaruuskilpailut tanssijana. Manulla on kokemusta monipuolisesti eri tanssilajeista ja hän pitääkin eri tyylien sekoittelusta tanssitunneillaan. Tärkeää on myös kehon rytmitaju ja musiikin kuuleminen. Hän myös muistuttaa, että tanssitunnilla kannattaa aina kysyä jos jotain asiaa ei ymmärrä - me kaikki olemme erilaisia, me kaikki opimme eritavalla, mutta yhdessä löydämme ratkaisut.


   
Reetta Mäkinen
tanssinopettaja
jazztanssi


 

 


Reetta on ollut tanssiopistolla opettajan äitiysloma- ja eri tuntien sijaisena. Kaudella 2016-2017 hän toimii jazz kidsien ja junnujen opettajana. Opetuskokemusta on kertynyt seitsemän vuoden ajalta. Hänellä on monipuolinen tanssikoulutus; balettia, jazztanssia, nykytanssia ja hip hopia sekä taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opinnot. Reetta on toiminut tanssijana monissa eri produktioissa sekä koreografina paitsi opetusryhmilleen kuin myös Nääspeksin edustajana. Reetan tunneilla ei voi olla innostumatta. Reetta opiskelee myös Tampereen teknillisessä yliopistossa.


 
Kaisa Kortesoja
sirkusohjaaja,
sosiaalisen sirkuksen
ohjaaja AMK,
sirkus, akrobatia
   

Antti-Jussi Kortesoja
sirkusohjaaja

 


Kaisa ja Antti-Jussi toimivat sirkusryhmien ohjaajina. Opetussuunnitelmat laaditaan yhteistyössä ja ohjausvuorot jaetaan sen pohjalta lukukauden ajalle.

Kaisa on ohjannut useamman vuoden ajan lukuisia sirkusryhmiä kaikenikäisille. Pääpaino hänen tunneillaan on permanto-, pari- ja ryhmäakrobatiassa, mutta myös muut sirkuslajit mm.jongleeraus, tasapainoilu, vanteet, ilma-akrobatia, taikuus ja klovneria ovat vahvasti edustettuina. Ohjauksessa korostetaan sirkustaitojen lisäksi elämyksellistä sirkusmaailmaan tutustumista.
Kaisa on myös palkittu Lempäälän Vuoden kulttuuriteko 2014 palkinnolla kotikunnassaan tehdystä työstä ja sirkuksen monipuolisena ammattilaisena eri kohderyhmille suuntaamasta lajin eteenpäin viemisestä. Vuonna 2015 Kaisa sai päätökseen myös taiteellis-pedagogisen menetelmän tanssi-innostamisen opinnot. Hän suorittaa teatterikorkeakoulussa myös fyysisen teatterin opintoja.

Antti-Jussi on ohjannut sirkusryhmiä yli neljän vuoden ajan. Pääpaino opetuksessa on jongleeraus ja akrobatia. Antti-Jussi on pitkän linjan sirkusammattilainen, joka esiintyy edelleen tuliartistina sekä viime vuodet myös klovnina. Koulutusta ja kokemusta Antti-Jussilla on myös musiikin parista. Ohjaus on lapsilähtöistä ja ajatus onkin, että jokainen onnistuu.


 
   

Workshopien opettajina mm. Kaisa ja Antti Kortesoja / akrobatia, Elina Heinonen / pilates, Anna-Maija Innanen / asahi, Jimi Kettunen ja Anne Naukkarinen / contemporary break, Pipatcho Dos Santos / afro dance, Essi Kaila ja Karoliina Blackburn / teatteri-ilmaisu, Emmi Schavikin / näyttämömaskeeraus, Anna Haaranen / flamenco.

   
   
   
   
Päivitetty 13.11.2016
©
Terhi Mäkinen